Statul România din punct de vedere juridic nu există

Iată că a venit anul 2013. Poate că toată lumea este interesată să știe în avans ce va fi, dar este foarte dificil, pentru că viitorul este cunoscut numai de Dumnezeu. Însă, dacă vom analiza atent atît ultimile evenimente curente, cum și trecutul istoric al poporului multinațional din Republica Moldova, putem presupune cu o precizie, fără a intra în detalii, ce ne așteaptă în viitorul apropiat. Voi încerca să identific evenimentele, care la sigur vor avea loc curînd în Republica Moldova.

Voi începe cu faptul, că soarta Republicii Moldova pentru o lungă perioadă de timp, îi deranjază pe vecinii români. Și, desigur, ei fac planuri pentru viitorul Moldovei. Și scopul principal al planurilor date este de ai lipsi pe moldoveni și toate popoarele multinaționale din Moldova de dreptul de a-și alege propriul viitor. Ei vor să facă din Moldova un executor al voinței Româno-americane și prin urmare, să ne transforme în sclavi.

Pe timpul când o parte a Moldovei istorice a fost parte componentă a Uniunii Sovietice, atingerea acestui scop era imposibil, din cauza că România nu avea nici o șansă să se opună voinței unei astfel de țări imense ca Uniunea Sovietică, ce era, de fapt, un imperiu de nivel global. Dar, după prăbușirea Uniunii Sovietice, fapt care, după cum știm, a avut loc cu participarea activă a guvernanței globale a lumii și cea directă a SUA, România a primit posibilitatea de a-și încerca forțele în regiune.

Desigur, să cucerești Moldova prin atac militar direct a fost imposibil, din această cauză cucerirea Moldovei istorice a fost poruncită serviciilor secrete române, conduse din Washington. Și, după cum vedem astazi, în principiu, ei au reușit. Cu ajutorul colaboratorilor serviciilor secrete românești a fost întocmită așa-numita “Declarație de Independență a Republicii Moldova” de la URSS, precum și acceptate principalele simboluri ale statului, care ar trebui să dovedească în continuare că Republica Moldova este o parte componentă a României, și nu un stat suveran. În calitate de drapel național al Republicii Moldova a fost adoptat tricolorul românesc și vulturul român, ce este de fapt doar o copie a drapelilui și stemei românești.

Aceste simboluri nu au nimic comun cu Moldova istorică și simbolismul statalității moldovenești, cu excepția celor 22 de ani, când teritoriul statului moldovenesc a fost ocupată de România.

După plantarea simbolurilor de stat străine, agențiile speciale din România au început să se organizeze prăbușirea însăși a statalității Moldovei. Planul lor a fost ridicol de simplu. Perioada de tranziție a Moldovei din componența Uniunii Sovietice în componența României trebuiea să fie scurtă și ireversibilă.

Aș dori să rețineți faptul, că perioada de tranziție a Moldovei din calitatea de stat suveran într-o regiune a României urma să dureze nu mai mult de 5-6 ani. Aceeași perioadă se presupunea necesară pentru destrămarea totală și a fostelor teritorii ale Uniunii Sovietice — Rusia și alte republici sovietice.

Anume din acest motiv pe întreg teritoriu al Uniunii Sovietice a început procesul de dezintegrare completă, cu demontarea vechiului mod de viață sovietic. Ca urmare, tonul principal al procesului destructiv a fost un ton anti-sovietic și anti-comunist. Este cunoscut faptul, că orice demontare și distrugere a oricărui stat strîns legat cu destinul uman. Populației care trăiește în aceste zone trebuie să i se motiveze cumva necesitatea distrugerii statului, astfel încât să nu devină conștienți de scopul adevărat al procesului și să se revolte mai devreme decăt va fi atins scopul principal. Pentru a atinge acest scop e necesar de a implica în calitate de liderii locali reprezentanții din rîndurile societății, prin selectarea unor indivizi lași și trădători al intereselor statului și poporului, indivizi cu ambiții mari, scopul cărora sunt doar banii și puterea. Desigur, serviciile speciale străine selectează în mod activ și din timp astfel de persoane si le utilizează la momentul portivit.

Cel mai important lucru in acest caz — nici o moralitate, doar o pură afacere. Și ceea ce vedem astazi in conducerea noastră — e doar o confirmare vizuală a acestui postulat. E de uimire modul și eficiența cu care activează Departamentul de Stat din SUA și gașca de recrutare la Bruxelles, ajutândui pe profesioniștii din București pentru a construi o nouă «realitate moldovenească». Însă, toate acestea sunt doar un preludiu.

Românii în istoria lor, nici o dată nu ua reușit să aducă pînă la un sfîrșit logic orice afacere, indiferent cît de bună sau rea este. Se pare că acest stat chiar la temeliea sa e lipsit de logică și inteligență, astfel încât toate inițiativele lor aduc la eșec. După cum se știe, Otto von Bismarck nu-i socotea pe români drept popor (el în mod clar a observat că «România — nu este o națiune, ci e profesie …»). Se pare că cauza lipsei de calități corespunzătoare serviciile speciale române au tărăgănat mult procesul de acaparare a teritoriului Republicii Moldova, și lipsa de profesionalism a unor oficiali «celebri» români care au pregătit textul Declarației de Independență a Moldovei a pus sub un semn de întrebare însăși proiectul alipirii teritoriului suveran al Republicii Moldova. Întradevăr, nu dejeaba se spune: «. Dacă vrei ca Dumnezeu să râdă, povesteștei planurile tale»

Cred că românii și liderii lor de la Departamentul de Stat al SUA au trebuit mai întîi să studieze istoria poporului multinațional din Republica Moldova și Imperiul Rus, inainte de a construi propriile planuri pe seama lor. Dar, după cum se spune, ceea ce sa făcut – făcut este. Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova prin majoritatea voturilor unioniștilor moldoveni de “prima redacție” cu participarea directă a securiștilor români. Faptul a avut loc.

Comunitatea internațională a acceptat Declarația dată. Moldova, păstrînd numele său istoric, a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Națiunilor Unite și altor organisme internaționale fără excepție, untr-un rînd cu cele aproape 200 de state suverane din lume. Fără să prevadă consecințele, Departamentul de Stat american și guvernul român au deschis “cutiea Pandorei”.

Ce înseamnă statutul de membru cu drepturi egale al clubului internațional de state suverane? Acest lucru înseamnă că statul ea parte la toate procesele, care au loc pe planetă, indiferent de mărimea teritoriului și numărul de persoane care locuiesc în țară. Dacă ești un membru cu drepturi depline al clubului mondial al statelor suverane, o parte recunoscută, apoi de tine depinde în mod egal totul ce se întâmplă în lume.

Prin recunoașterea Republicii Moldova în calitate de membru cu drepturi depline proceselor mondiale poporul moldovenesc a devenit și partea componentă și subiectul tuturor proceselor globale, și poate beneficia din ele. Aceast fapt depinde doar de nivelul de pregătire al experților și politicienilor moldoveni care își asumă responsabilitățile corespunzătoarea. Anume asta e greșala jucatorilor la nivel mondial de la Departamentul de Stat, Bruxelles și București. Au deschis „cutiea Pandorei”, fără a avea grijă de consecințele acestui pas. Dar anume acest pas și poate (o să Vă convingeți mai departe) să schimbe soarta Moldovei (Republicii Moldova), precum și echilibrul forțelor în lume, atât pe termen scurt cum și pentru o perioadă mai îndelungată.

Declarația de Independență prevede că statul moldovenesc actual își are originea din statul istoric – Principatul Moldova (Voievodatul Moldova, Ţara Moldovei) și are o mie de ani de istorie. Asfel, acest fapt determină, că statul modern numit Moldova nu apare după prăbușirea Uniunii Sovietice, dar a exiatat o lungă perioadă de timp, mai mult de 650 de ani, când a apărut prima dovada documentată a existenței sale pe harta Europei, iar acest lucru înseamnă că popoarele multinaționale din Republica Moldova au propriul său Stat Suveran. Mai mult ca atît, în Declarația de Independență a Republicii Moldova se indică faptul continuității șederii popoarelor multinaționale băștinașe în teritoriile lor istorice. Și acest fapt este confirmat prin documente istorice și recunoscut de comunitatea internațională.

Acest lucru înseamnă că popoarele multinaționale din Republica Moldova n-au dispar nicăieri și au existat permanent de-a lungul istoriei. Prin urmare devine clar, că anume Republica Moldova existentă, care este recunoscută în calitate de subiect internațional, fapt care este confirmat legal de organismele internaționale de drept, este Stat Suveran situat în teritoriile sale istorice.

Pe baza celor expuse mai sus și faptului că actualul stat suveran – Republica Moldova este liber de oricare obligațiune față de alte state, reiese că anume Republica Moldova în starea sa actuală poate fi moștenitoarea statului istoric – Principatul Moldova (Voievodatul Moldova, Ţara Moldovei).

Prin urmare, însăși conducerea politică românească, prin confirmarea suveranității statului moldovean, au eliminat astfel, din punct de vedere juridic acordul privind înființarea Statului Român, care a fost creat prin combinarea celor două principate Valahia și Moldova.

Deci, reieșind din faptul, că statul suveran Republica Moldova, în calitate de succesor al Moldovei istorice, nu este parte componentă a altui stat și dispune de propria Declarație de Independență, prin urmare România însăși, creată prin combinarea celor două principate nu poate fi calificată în calitate de stat independent și la moment – nu există.

Din această cauză afirm, și acest fapt poate fi confirmat juridic, că orice pretenții către Republica Moldova și alte state, înaintate din partea României, care vizează pretenții teritoriale și de altă natură sunt nelegitime, deoarece nu există nici un aspect legal al existenței subiectului de drept internațional numit “România”.

Mai mult ca atît, luînd în considerente faptul, că Valahia nu are dreptul de a reprezenta poporul Republicii Moldova, statul român actual la fel nu are dreptul gestionării teritoriilor istorice ai Moldovei, care n-au aparîinut Valahiei, și, în special, nu dispune de nici un drept sau temei pentru a numi aceste teritorii “românești”, mai ales după ce a fost emisă Declarația de Independență a Republicii Moldova. Nu poate îndrăzni Valahia să ceară admitere protectoratului său asupra terenurilor istorice ale statului suveran Moldova. Același lucru este valabil pentru alte părți ale fostei Românii — Transilvania si Dobrogea. După prăbușirea statutului juridic al Uniunii, care a purtat numele “România”, aceste regiuni, care nu au fost niciodată istoric părți componente a Valahiei nu pot rămâne în autoritatea sa, și eu personal consider, că curand ele vor părăsi jurisdicția ei fictivă.

În ceea ce privește încercările întreprinse de către autoritățile locale din Republica Moldova, cu ajutorul unei noi Constituții, care, după cum se știe, din nou se impune de experții de la Departamentul de Stat al SUA, precum și cei de la Bruxelles și București, în scopul de a lichida suveranitatea Republicii Moldova, aceste încercări de fapt sunt calificate în conformitate cu legislația (articolul 337 din Codul penal al Republicii Moldova), în calitate de Trădarea Patriei1.

(1) trădare – un act intenționat comis de un cetățean al Republicii Moldova la suveranitatea, integritatea teritorială sau siguranța publică și apărare a Republicii Moldova de a merge pe la inamic, spionaj, emiterea secrete de stat unui stat străin, organizații străine sau a reprezentanților acestora, precum și de asistență unui stat străin în desfășurarea activităților ostile împotriva Republicii Moldova,

se pedepseste cu închisoare pe un termen de 16 la 25 de ani sau închisoare pe viață.

Însă, dacă guvernarea existentă al Republicii Moldova va încerca să restabilească statutul juridic al României în calitatea de stat integru, este necesar mai întâi de a soluționa unele formalități.

În primul rând Valahia, pentru a confirma statutul său de stat suveran trebuie să adopte Declarația de independență. Și apoi, cele două popoare – Valahii și Moldovenii, prin expresia directă a voinței sale în cadrul referendumului național vor stabili, dacă doresc să trăiască într-o uniune statală Valahia-Moldova (numită România), sau nu.

Dar, înainte de toate, conducerea română va trebui să ceară scuze în fața comunității mondiale și poporului multinațional din Republica Moldova pentru faptul, că a neglijat existența poporului moldovenesc pe teritoriile istorice ale Moldovei de peste Prut.

Iar acum, la momentul actual, România ar trebui să se gândească bine și să oprească emiterea pașapoartelor românești, în cantitați atât de mari, pentru cetățenii moldoveni. La urma urmei, atunci când pe teritoriile de peste Prut va fi organizat un referendum cu privire la auto-determinare și aderarea terenurilor date către statul suveran – Republica Moldova, toți moldovenii de origine, ce au pașapoarte românești, vor vota pentru ieșirea teritoriului Moldovei istorice, inclusiv teritoriul istoric al Bucovinei din componența statului artificial “România” creat la mijlocul sec. 19.

Desigur, chemarea către conducerea României de a ține cont de consecințele faptelor sale este provocată doar de emotiile mele personale. Pentru majoritatea moldovenilor acțiunile guvernării românești deschid o cale directă spre unirea teritoriilor noastre istorice într-un stat moldovenesc. Mai ales că guvernul român, persecutat de tradițiile istorice ale neînțelegeri sale al esenței proceselor politice, pentru acest moment au lăsat baltă probleme frontierei între cele două state de-a lungul râului Prut, care ne creează nouă — moldovenilor, condiții favorabile pentru ca ușor și rapid, din punct de vedere juridic, a ne asociația. Anume cu afirmarea această optimistă, vreau să termin acest text.

Vorbind de sarcinile pe termen scurt și evenimentele, care au fost menționate la început, trebuie să spun că aceste evenimente au fost deja pregătite și eu sunt sigur, că destul de operativ vor fi realizate.

Pentru termen lung, suntem în perspectiva creării unei comunități puternice de state egale și suverane – Comunități Eurasiatice, condusă de Rusia, la care Republica Moldova va adera într-o nouă calitate și incorporînd toate teritoriile istorice de pe timpurile lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Sviatoslav Mazur

Coordonatorul mișcării de eliberare națională

“Moldova Federală”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

18 − девять =